Događanja u listopadu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

23.10.2018

Novosti

Listopad je bio pun različitih događanja iz svih djelatnosti primarne zdravstvene zaštite. Na početku mjeseca posjetili smo Kongres Hrvatskog društva obiteljskih doktora koji se održao u Opatiji od 29.9.-2.10.2016. godine. Teme kongresa bile su kronične bolesti srca i pluća, depresija i zdravlje liječnika. Liječnicima smo pokazivali novosti u programu Medicus.Net za opću/obiteljsku medicinu.

Nešto južnije, u srcu Dalmacije, u toplom i prijateljskom ozračju Amadria parka Solaris u neposrednoj blizini Šibenika MCS Grupa je i ove godine sudjelovala na 13. Kongresu Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem i 12. Kongresu pedijatrijskog društva HUMS-a 11. do 14. listopada 2018. godine. Liječnicima smo pokazivali novosti u programu Medicus.Net za zdravstvenu zaštitu predškolske djece.

U Vukovaru od 18. do 20. listopada sudjelovali smo na simpoziju s međunarodnim sudjelovanjem BOL – 5. VITALNI ZNAK PALIJATIVNA SKRB U RJEŠAVANJU PATNJE. Cijeli Simpozij posvećen je boli, kao najtežem i najčešćem simptomu bolesnika koji trebaju palijativnu skrb, stoga je olakšanje boli jedan od najvažnijih zadataka palijativne skrbi. Predstavljali smo Medicus.Net za palijativnu skrb.

Zahvaljujemo svima koji su nas posjetili!