E_BIZ 23 KONFERENCIJA

18.04.2023

Novosti

 

U MCS-u smo uvijek željni novih znanja i praksi u području zdravstva i tehnologije. Zato je za nas svaki tjedan prilika za sudjelovanje na konferencijama, gdje se možemo upoznati s najnovijim trendovima i dijeliti iskustva sa stručnjacima u ovim područjima. Ovaj tjedan smo započeli s E_BIZ 23 konferencijom, na kojoj su naš aš CEO Nikola Juranić i voditelj operacija Sven Čičak imali priliku čuti  vrlo zanimljiva predavanja.

Jedno od posebno značajnih izlaganja bilo je o korištenju AI u praćenju kronične bubrežne bolesti. Ovo je područje koje je izuzetno važno za mnoge ljude, jer kronična bubrežna bolest može biti vrlo teška i izazovna za liječenje. Uz pomoć AI se  može  pratiti napredak bolesti i pružiti bolja njega i podrška pacijentima.

Također smo imali priliku slušati predavanja o korištenju eKartona u bolničkim ustanovama. Ovaj projekt predstavlja veliki korak naprijed u poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi, ali je važno riješiti niz izazova kako bi se osiguralo njegovo uspješno funkcioniranje. Sudjelovanje na konferencijama poput E_BIZ 23 omogućuje nam da saznamo više o ovim izazovima i kako ih riješiti.

No, najveći ponos za nas je bilo izlaganje o Emocionalnom toplomjeru – mobilnoj aplikaciji za palijativne pacijente. Ova web-based aplikacija je rezultat suradnje polaznika HealthIT akademije Poduzetničkog Centra KZŽ i MCS Grupe, a njen cilj je poboljšati kvalitetu života palijativnih pacijenata kroz upravljanje simptomima, rješavanje psihosocijalnih i duhovnih potreba te olakšavanje komunikacije s članovima mobilnog palijativnog tima.

Naša stručnost i iskustvo u području medicinske informatike pomogli su u stvaranju stručnjaka koji će svojim radom i inovacijama doprinijeti poboljšanju zdravstvene skrbi.

Ponosni smo što smo mogli dati svoj doprinos ovom projektu i biti dio ove lijepe i uspješne priče.