MCS programski sustav palijative najbolji izbor kod planiranog otpusta bolesnika

02.10.2022

Novosti

MCS programski sustav palijative kao najbolji izbor kod planiranog otpusta bolesnika bila je tema predavanja Ružice Marinić, magistre sestrinstva u KBC Zagreb na 5. Konferenciji o palijativnoj skrbi.

Razvijaju li se u Hrvatskoj svi oblici i nivoi palijativne skrbi? U kojoj mjeri su integrirane opća i specijalistička palijativna skrb? Koliko je iskorišten potencijal obiteljskih liječnika u palijativnoj skrbi? Kako mi tu možemo pomoći?

Ova pitanja postavili smo si na ovogodišnjoj konferenciji o palijativnoj skrbi održanoj u Puli od 30. rujna do 2. listopada.

✅ MCS programski sustav palijative kao najbolji izbor kod planiranog otpusta bolesnika bila je tema predavanja Ružice Marinić, magistre sestrinstva u KBC Zagreb na 5. Konferenciji o palijativnoj skrbi.

Na prikazu konkretnog slučaja objasnila je kako riješiti probleme
❌ izostanka adekvatne komunikacije, povratne informacije i adekvatne dokumentacije
❌ viška papirologije i gubitka vremena
❌ podataka i izvještaja u excel tablicama te
❌ otežane suradnje.

Zahvaljujemo mag. med. techn Ružici Marinić na korisnom predavanju. Zahvaljujemo Istarskim domovima zdravlja i Hrvatskom društvu za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora koji svake godine organiziraju kvalitetan program konferencije i okupe sudionike koji svojim idejama i iskustvima pomažu unaprijediti palijativnu skrb u Hrvatskoj.

MCS programski sustav palijative na 5. konferenciji o palijativnoj skrbi

Konferenciji su prisustvovali Nikola Juranić, CEO MCS Grupe i Mario Slaviček, direktor poslovnog razvoja MCS Grupe.