Pogled u 2022: Godina usmjerena na rast i razvoj iznutra te snažnu pripremu za rast i razvoj u 2023. na svim područjima

28.12.2022

Novosti

MCS Grupa je u 2022. godini doživjela najznačajnije promjene od svojih početaka 1999. godine. Postala je dio IN2 grupe, napravila veliku reorganizaciju internih procesa u cilju unapređenja zadovoljstva zaposlenika, osnažila i kapacitirala ljudske potencijale te osigurala konkurentnije i poticajnije uvjete rada. Optimizacija operative i bolje usklađivanje s poslovno-financijskim ciljevima firme, unaprjeđenje hardverske i softverske infrastrukture te postavljanje snažnih temelja za postojan rast i razvoj u godini koja dolazi ciljevi su koji su također ispunjeni u ovoj dinamičnoj godini.

MCS Grupa postaje članicom multinacionalne softverske grupacije

Početak 2022. godine obilježio je ulazak MCS Grupe u IN2 grupu, lidera u digitalnoj transformaciji regije. MCS Grupa je time postala i dijelom Juniper grupe odnosno ušla je u veliku kanadsku softversku obitelj Constellation Software Inc. (CSI) koja djeluje u preko 100 država diljem svijeta, ima preko 125 000 klijenata i posluje u više od 80 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru. Cijelu godinu razmjenjivale su se najbolje prakse, iskustva i rješenja među kompanijama članicama, a MCS Grupa je u komplementarnom odnosu s IN2 grupom postigla još bolju poziciju za ispunjenje potreba svojih korisnika, sa zaokruženim i kompletnim programskim rješenjima za zdravstvo.

Poslovno produktivna i uspješna godina: razvoj i unapređenje rješenja, brojne implementacije i novi korisnici

Uspjeh ove poslovne godine svakako se vidi i u akvizicijama novih korisnika te brojnim implementacijama rješenja u malim i srednjim poliklinikama. Uz nekoliko desetaka novih korisnika, aktivno se radilo na nadogradnji rješenja za postojeće korisnike. Paralelno, svim postojećim korisnicima implementirane su nove verzije rješenja.

Nove, stabilnije i modernije verzije rješenja za korisnike

Dugogodišnji, veliki projekt interno nazvan SviNaNSKZZ ovih dana se privodi kraju.

Do kraja godine svi će MCS korisnici iz vanbolničkog SKZZ-a, kao i fizikalne terapije u kući te zdravstvene njege u kući, početi s radom na novoj, stabilnijoj i modernijoj verziji sustava.

Sve velike poliklinike i specijalne bolnice s posebnim i drugačijim načinom rada su kroz godinu dobile i usavršile, zajedno s MCS domenskim stručnjacima, programsko rješenje prilagođeno procesima ustanove, kompletnijem radu zdravstvenog osoblja i bržoj obradi pacijenata. MCS ekipa posebno je ponosna na aplikaciju za Medicinu rada radi koje postojeći korisnici tog cloud rješenja svojim pohvalama i preporukama dovode nove korisnike.

Isto tako, kroz 2022. godinu je na Medicus.Net rješenju počelo ili nastavilo raditi četrdesetak privatnih ordinacija primarne zdravstvene zaštite, a posebno izazovna je bila implementacija cijelog Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u kojoj se uz desetak SKKZ ordinacija, u rad pustilo i pedesetak ordinacija primarne, palijativne i patronažne službe!

Proširenje konzultantskih usluga i povećanje prihoda klijenata

Godinu su obilježile i dodatne konzultantske usluge kojima su MCS stručnjaci kroz grupne edukacije u multidisciplinarnim radionicama prijenosom iskustva i sitnih, ali jako bitnih trikova, uspješno podigli kvalitetu rada, ubrzali obradu pacijenata i utjecali na povećanje prihoda mnogih MCS dugogodišnjih partnera.

U sklopu DZ Zagreb Centar, pušten je i prvi gradski Centar za sistematske preglede s objedinjenim prijemom i multidisciplinarnom obradom pacijenata s kojim je postavljen temelj za slične projekte i u drugim ustanovama s kojima MCS Grupa surađuje.

Rast i razvoj iznutra

Pozitivni financijski pokazatelji, povećanje broja novih korisnika uz zadržavanje zadovoljstva postojećih te razvoj i modernizacija programskih rješenja svakako su razlog za zadovoljstvo pri analizi ove godine na izmaku. Ipak, ne treba zaboraviti na velik trud koji se uložio u, javnosti kratkoročno manje vidljive, promjene unutar MCS Grupe.

Oformljeni su novi odjeli i unaprijeđene interne službe podrške poslovanju. Osnaženi su i optimizirani operativni procesi te je postignuta bolja usklađenost s poslovnim segmentom organizacije. U MCS tim pristigle su nove snage koje su osnažile i osvježile timove različitim znanjima i iskustvima, a MCS Grupa sada broji najveći broj zaposlenika od osnivanja. U sklopu inicijative „Rastemo iznutra“ uvedene su potrebne nove poslovne uloge koje su zasluženo pripale dugogodišnjim članovima tima.

Nove interne inicijative, ulaganje u opremu, rast plaća i benefiti za zaposlenike uvedeni su s ciljem zadržavanja konkurentnih uvjeta i poticajne okoline za rad i napredovanje.

U susret 2023. godini

Svjesni smo makro i mikro izazova koji će za sve nas donijeti nova godina, ali radi dobre pripreme i temelja za rast te velikog elena tima za razvojem i napretkom u svim područjima očekivanja od 2023. godine sve su samo ne mala. Prostora za pomoć i podršku radu zdravstvenih ustanova Hrvatske je velik. Planiramo iskoristiti brojne prilike za jednostavniji, efikasniji i sigurniji rad zdravstvenih ustanova na našem tržištu i svima nama pomoći osigurati dostupniju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

S tim mislima, veselimo se nadolazećoj godini za koju očekujemo da će biti još produktivnija, obogaćena novim korisnicima, ordinacijama, poliklinikama, domovima zdravlja i specijalnim bolnicama koji će ući u našu MCS obitelj.

Nikola Juranić, CEO MCS Grupe